dimarts, 21 d’abril del 2009

El Castell de Plegamans


Hem fet una visita al Castell de Plegamans, la neta del Sr. Folch ens ha rebut i ens ha explicat moltes coses, estem molt agraïts i molts contents de la seva bona rebuda.
Aquest castell és molt antic , és de l'època del cavallers, i calia tenir moltes coses preparades per estar ben protegits.

Al davant hem vist el matacà, una mena de balcó que servia per tirar oli bullent per cremar als enemics, així ja no tindrien ganes de tornar a atacar al nostre castell.
També a les parets del castell hi ha les espitlleres , unes finestretes petitones i allargades que servien per espiar i esperar a l'enemic ben preparats.
A la part de baix de la paret també hi havia una mena de protecció, que quan tiraven una pedra grossa des de dalt , xocava i sortien pedres disparades contra els enemics.
El castell només tenia una porta i no tenia finestres a la planta baixa perquè no hi poguessin entrar, però els enemics empenyien la porta amb un tronc molt gran fins tirar-la al terra.
També ens ha explicat que hi havia hagut un passadis secret que anava del castell fins a la riera,per on anaven els cavallers ... tot això dels cavallers és molt interessant, ens ha agradat molt i hem observat i dibuixat alguns detalls del castell.

Nens i nenes de Cicle Mitjà